Viime torstaina tein pitkästä aikaa perinteistä "torstairuokaa" eli hernesoppaa ja pannaria. Hernesoppaahan keittelee muuten ihan vaivattomasti, kunhan vain muistaisi laittaa herneet edellisenä iltana jo likoon. No, keskiviikkona onnisti  ja muistin ko. asian :)  Tällä kertaa laitoin joukkoon jauhelihaa, nauta-sikaa, koska pelkästä naudan jauhelihasta ei mielestäni saa niin paljon makua.

Pannarin ohje on tavallisiin vehnäjauhoihin perustuva, mutta itse vaihdoin jauhot gluteenittomiin, niin kuin tapaan monen ohjeen kohdalla tehdä (määrän pidin samana).

373889.jpg

HERNESOPPA:

- 500 g  kuivattuja herneitä

- 2 l vettä

- 1 sipuli

- 400 g nauta-sikajauhelihaa

- 2 tl suolaa

- 1/2 tl meiramia

Huuhdo herneet ja pane kattilaan likoamaan kylmään veteen yön yli.

Keitä liotusvedessä noin tunnin ajan miedolla lämmöllä. Lisää silputtu sipuli. Jatka keittämistä puoli tuntia ja lisää sitten ruskistettu jauheliha. Keitä vielä puoli tuntia.

Lisää tarvittaessa vettä, tarkista kyspsyys. Mausta suolalla ja meiramilla.

 

PANNUKAKKU:

- 4 dl vehnäjauhoja ( itse siis käytin gluteenittomia jauhoja)

- 1 rkl sokeria

- 1 tl leivinjauhetta

- 1 tl suolaa

- 2 tl vanilliinisokeria

- 8 dl maitoa

- 2 munaa

- 50 g sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä munat ja maito. Sekoita keskenään. Kaada joukkoon sulatettu voi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.