Meidän pojan lempiruokaa on pizza. Iltapalaa eiliselle miettiessäni, mieleeni juolahti vuosien takaa koulun köksäntunnilta näkkäripizza. En ollut sitä lapselle tarjonnut aiemmin ja  aavistelin ettei se  tuolle meidän ronkelille kelpaisi.. Mutta hyvin upposi ja maistui se äidillekin! Isälle tein gluteenittomasta näkkäristä oman version. Helppoa kuin heinänteko; ainoana vaarana tosin on reunojen kärvähtäminen eli kannattaa kurkkia ahkerasti uuniin! Näkkileipä pehmenee mukavasti kun sen voitelee molemmin puolin.

432502.jpg

NÄKKÄRIPIZZA:

- näkkileipäviipaleita 8-10 kpl ( niin paljon kuin pellille mahtuu)

- margariinia

- ketsuppia

- tonnikalaa

- kinkkusuikaleita

- pizzamaustetta

- juustoraastetta

Voitele näkkileipäpalat margariinilla molemmin puolin. Levitä näkkärit uunipellille leivinpaperille, sivele pintaan ketsuppia (tai pyrettä/tomaattikastiketta). Levitä päälle täytteet, ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 200 asteessa, kunnes juusto on kauiisti ruskistunut.