Maaliskuun Yhteishyvä-lehden ruokaliitteessä oli helppo ja houkutteleva ohje porsaan sisäfileestä, jota on jo pari kertaa meillä valmistettu. Possun sisäfile on yksi lempiraaka-aineistani ruuanlaitossa, sillä sitä ei saa pilattua juuri mitenkään ja liha on aina "läskitöntä" ja mureaa. Pihvien lisukkeena tarjosin uuniperunaa maustevoin kanssa. Tällä kertaa ostin valmiin maustevoipötkön kaupasta.

512747.jpg

POSSUNPIHVIT PEKONIKÄÄRÖSSÄ:

- 500 g porsaan sisäfileetä

- 1/4 tl suolaa

- 1 rkl sinappia

- 1/4 tl mustapippuria rouheena

- 1 pkt pekonia

- 1/2 punasipulia (itse korvasin tämän yhdellä tavallisella sipulilla)

Poista fileestä rasva ja kalvot, leikkaa kahdeksaksi palaksi. Mausta palat suolalla, pippurilla ja sinapilla. Käännä palat leikkauspinta ylöspäin ja kiedo pekonia palojen ympärille.  Siirrä uunivuokaan. Kuori sipuli ja viipaloi, nosta viipaleet lihapalojen päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

 

UUNIPERUNAT:

- 2 Rosamunda-perunaa/ruokailija

Pese perunat huolella. Kääri jokainen peruna omaan foliopalaan ja paista uunissa 200 reilun tunnin ajan.