Rahkaleivonnaisten suurena ystävänä, kohtuupitkän leipomistauon jälkeen, uuniin löysi tiensä taas rahkaherkkua=) Tällä kertaa leivoin piirakan vehnäjauhoista, sillä isäntä oli poissa kotoa, ja herkuttelimme pojan kanssa kaksistaan. Tämä ei ole mikään laihduttajan piiras; sisältää voita ja kuohukermaa... Minä itse olen sitkeän taudin aikana kutistunut entistäkin pienemmäksi, joten piiras tuli vissiin tehtyä ihan  tarpeeseen!

612917.jpg

HEDELMÄ-RAHKAPIIRAS:

Pohja:

- 1 dl kuohukermaa

- 2 1/4 dl vehnäjauhoja

- 1 tl leivinjauhetta

- 75 g voita

Täyte:

- 1 tlk persikoita

- 1 tlk ananasta

- 1 prk rahkaa

- 1 dl kermaa

- 1 dl sokeria

- 1 tl vanilliinisokeria

- 1 muna

Valmista pohja: Vaahdota kerma. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, ettei taikina sitkisty. Muotoile taikina palloksi ja kääri tuorekelmuun. Anna kovettua jääkaapissa puolisen tuntia. Taputtele levännyt taikina piirasvuokaan. Yhdistä täytteen ainekset (hedelmät pilkottuina) ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.