Löysin reseptikirjastani hieman vaihtelua meidän perheen makunystyröille tuovan jauhelihakastikkeen ohjeen, jossa on sen ainaisen jauhelihan lisäksi  mm. porkkanaa ja pekonia. Hyvä ja helppo soossi!

620272.jpg

HERKKUSOOSSI:

- 1/2 pkt pekonia

- 3 rkl öljyä

- 1 iso sipuli

- 2 valkosipulin kynttä

- 2 porkkanaa

- 250 g jauhelihaa

- 1 prk kuorittuja tomaatteja

- 1 rkl tomaattipyrettä

- 1-2 dl lihalientä

- mustapippuria, suolaa, ripaus sokeria

- 1 tl oreganoa

- 1 tl timjamia

- 1/2 dl kermaa

Ruskista pekoni paloiteltuna. Lisää öljy, sipuli silppuna, paloitellut porkkanat ja jauheliha. Paista sekoittaen  koko ajan. Mausta. Lisää tomaatit, lihaliemi ja pyre. Keitä noin  20 minuuttia. Sekoita joukkoon lopuksi kerma.