Löysin reseptikirjastani hieman vaihtelua meidän perheen makunystyröille tuovan jauhelihakastikkeen ohjeen, jossa on sen ainaisen jauhelihan lisäksi mm. porkkanaa ja pekonia. Hyvä ja helppo soossi!
HERKKUSOOSSI:
- 1/2 pkt pekonia
- 3 rkl öljyä
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 porkkanaa
- 250 g jauhelihaa
- 1 prk kuorittuja tomaatteja
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1-2 dl lihalientä
- mustapippuria, suolaa, ripaus sokeria
- 1 tl oreganoa
- 1 tl timjamia
- 1/2 dl kermaa
Ruskista pekoni paloiteltuna. Lisää öljy, sipuli silppuna, paloitellut porkkanat ja jauheliha. Paista sekoittaen koko ajan. Mausta. Lisää tomaatit, lihaliemi ja pyre. Keitä noin 20 minuuttia. Sekoita joukkoon lopuksi kerma.
Kommentit