Olen tällainen possunlihafani, enkä juurikaan tee naudanlihasta ruokaa. En tiedä onko vika kokissa, vai makumieltymyksissä, mutta en saa koskaan naudanlihasta niin maukkaita ruokia kuin porsaasta. Tämä on helppotekoinen uunissa haudutettu ruoka, jota teen aina silloin tällöin. Yleensä teen ruuan porsaan suikalelihasta, mutta tällä kertaa käytin sisäfilettä, joka on meidän ipanan suurta herkkua. Annos ei ole kovin iso, mutta riittävä meidän pienelle perheelle.

627313.jpg

PORSAANLIHAA SINAPPI-KERMAKASTIKKEESSA:


- 300-400 g porsaanlihaa

- 3 dl kermaa

- 2-3 rkl sinappia

- 1/2- 1 tl suolaa

- mustapippuria

Kuumenna uuni 200- 225 asteeseen. Ruskista paloiteltu porsaanliha kevyesti, mausta pippurilla. Laita lihat uunivuokaan. Sekoita kerman joukkoon sinappi, suola ja pippuria. Kaada seos lihojen päälle. Paista uunissa n. 45 minuuttia. Sekoita välillä. Tarjoile riisin tai perunoiden kera.