Viikonloppuaamuisin on ihanaa kun ehtii tehdä kunnon aamiaista leipä/muro-linjan sijaan. Teeleipien teossa ei tarvitse nähdä paljoa vaivaa ja on ihana saada lämmintä leipää aamukahvin kanssa. Porkkanakammoinen ekaluokkalainenkin syö näitä mielellään. Ohje on Sunnuntain gluteenittoman jauhoseospussin kyljestä, mutta  onnistunee myös muista jauhoista.

411593.jpg

PORKKANATEELEIVÄT:

- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta

- 1/2 tl suolaa

- 1 tl leivinjauhetta

- 1 1/2 dl hienoksi raastettua porkkanaa

- 1 1/2 dl maitoa

- 50g sulatettua margariinia

Mittaa jauhot, suola ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Lisää porkkanaraaste, maito ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kuuteen kasaan leivinpaperille pellille. Ripottele kasojen päälle hieman jauhoa ja taputtele litteiksi. Pistele leivät haarukalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.