Tein eilen iltapalaksi tonnikalapiirakkaa, joka kelpaa meidän perheen ronkelillekin. Helppo ja nopea tehdä, sekä täyte helposti muunneltavissa. Eilen en kovin kummoisia täytteitä laittanut, mutta oli silti oiken maistuvaa piirakkaa. Pohja erityisesti on kokeilemisen arvoinen; mehevä ja maistuva!

381804.jpg

TONNIKALAPIIRAKKA:

Pohja:

- 1 dl perunasosehiutaleita

- 1 tl leivinjauhetta

- 2 dl vehnäjauhoja (itse käytin taas glut. jauhoseosta)

- 1 dl vettä

- 100g margariinia sulatettuna

Täyte:

- 1 prk tonnikalaa

- 2 munaa

- 1 dl maitoa

- tillisilppua

Pinnalle:

- 1-2 dl juustoraastetta

Sekoita kaikki pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle tonnikala. Sekoita munat ja maito  sekä tilli ja kaada seos tonnikalan päälle. Levitä pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa puoli tuntia uunin alaosassa.