Tein eilen iltapalaksi tonnikalapiirakkaa, joka kelpaa meidän perheen ronkelillekin. Helppo ja nopea tehdä, sekä täyte helposti muunneltavissa. Eilen en kovin kummoisia täytteitä laittanut, mutta oli silti oiken maistuvaa piirakkaa. Pohja erityisesti on kokeilemisen arvoinen; mehevä ja maistuva!
TONNIKALAPIIRAKKA:
Pohja:
- 1 dl perunasosehiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja (itse käytin taas glut. jauhoseosta)
- 1 dl vettä
- 100g margariinia sulatettuna
Täyte:
- 1 prk tonnikalaa
- 2 munaa
- 1 dl maitoa
- tillisilppua
Pinnalle:
- 1-2 dl juustoraastetta
Sekoita kaikki pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle tonnikala. Sekoita munat ja maito sekä tilli ja kaada seos tonnikalan päälle. Levitä pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa puoli tuntia uunin alaosassa.
Kommentit