Tein eilen illalla kauralastuja sillä ajatuksella, että tänään voisi juhlistaa talviloman alkamista jäätelöannoksin ja siis käyttää kauralastut niihin. Ja kuinkas sitten kävikään; ei enää yhtään keksiä jäljellä;) No, onneksi ovat  niin helppo- ja nopeatekoisia että uusi satsi tulee käden käänteessä!

409323.jpg

KAURALASTUT:

- 50 g margariinia tai voita

- 1 dl sokeria

- 2 dl kaurahiutaleita

- 1 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

- 1 tl leivinjauhetta

- 1 kananmuna

Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata rasva , lisää sen joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin. Nosta taikinasta leivinpaperille pellille pieniä nokareita. Jätä kunnon välit (8-10 cm). Paista uunin yläosassa 5-6 minuuttia. Irrota lastalla hieman jäähtyneenä leivinpaperista.