Tein pikkuväen kanssa gluteenittomia runebergin torttuja. Upposivat melkein heti parempiin suihin, vaikka maku ei ollut ihan perinteinen. Teimme nämä siis ilman karvasmanteliaromia, jonka makuun en itse ole tottunut koskaan.

373878.jpg

Gluteenittomat runebergin tortut:

- 200 g margariinia

- 1 dl sokeria

- 2 munaa

- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta

- 2 tl leivinjauhetta

- 1 dl mantelirouhetta

- 2 dl gluteenittomia korppujauhoja

- paistonkestävää vadelmahilloa/-marmeladia

- tomusokeria, vettä

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon munat hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet, lisää margariini-sokeri-munavaahtoon.

Jaa taikina paperisiin muotteihin, paista 200 asteessa n. 5 minuuttia.

Ota uunista ja laita päälle n. 1 tl paistonkestävää vadelmahilloa/-marmeladia. Paista vielä 10-15 minuuttia.

Anna leivonnaisten jäähtyä ja lisää tomusokerikuorrutus ( tomusokeria ja tilkka vettä).