Maistuvan ruuan päälle piti keksiä vielä jotain hyvää makeanhimoa helpottamaan. Tämä Elinan unelmatorttu on yksi lemppareistani vuosien takaa, helppotekoinenkin vielä. Koristelun kanssa meni homma plörinäksi, kermavaahdosta tuli liian löysää jne., mutta hyvältä tämä silti maistui suussa;)

Tämä on hyvä gluteeniton ohje ns. normaaliruokavalion omaavaan perheeseen, jossa pitäisi keksiä keliaakikkovieraalle tarjottavaa. Perunajauhoja kun löytyy lähes jokaisen kaapista, ei siis tarvitse yhtä käyttökertaa varten ostaa gluteenitonta jauhoseosta.

399276.jpg

ELINAN UNELMATORTTU:

- 3 munaa

- 1 1/2 dl sokeria

- 1 1/4 dl perunajauhoja

- 2  rkl kaakaojauhetta

- 1 tl leivinjauhetta

 - 1 pss ranskalaisia pastilleja

- 3 dl kuohukermaa ( itse käytin 1 prk eli 2,5 dl Flora Vispiä)

Vaahdota munat ja sokeri huolella. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe, siivilöi varovasti munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 225 asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia. Kumoa torttupohja kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Hienonna lähes koko pussillinen ranskanpastilleja hienoksi jauheeksi esim. monitoimikoneella. (Itse olen joskus kesämökkioloissa jopa nuijinut lihanuijalla muovipussin sisällä olevat karkit.) Sekoita karkkijauhe kermavaahtoon ja levitä 2/3 täytteestä torttulevylle. Rullaa kääretortuksi ja levitä loput täytteestä kuorrutukseksi. Koristele lopuilla pastilleilla.