Tämän ihanan herkun olen unohtanut vuosiksi... Kymmenisen vuotta sitten tein tätä useinkin, taisi olla ainoa leivonnainen mitä keittiöhommissa kokemattomana parikymppisenä osasin onnistuneesti tehdä;) Jostain muistin sopukoista tuli tämä taas mieleen, ja nam, yhtä hyväähän tuo on kuin ennenkin. Ohje on alunperin gluteeniton, mutta onnistuu hyvin vehnäjauhoistakin!

Kiitos muuten kaikille ystävänpäivätervehdyksen blogiini jättäneille; itse olin eilen "blogivapaalla". Myöhästynyt ystävänpäivätervehdys kaikille:)

396098.jpg

MANSIKKA-MARENKITORTTU:

- 100 g margariinia

- 3/4 dl sokeria

- 2 keltuaista

- 1/2 dl maitoa

- 1 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

- 1 1/2 tl leivinjauhetta

Päälle:

- 2 valkuaista

- 3/4 dl sokeria

- 1 tl vanilliinisokeria

- 2-3 dl mansikoita

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun piirasvuokaan.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon varovasti  marjat ja vanilliinisokeri. Levitä täyte pohjalle. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.