Minulla taitaa olla joku omenavaihe meneillään, sillä mieleni tekee usein tehdä leivonnaisia juuri omenoista. Tämä kakku ei kauaa kestä jääkaapissa, kun se jo syödään parempiin suihin!

407294.jpg

RAHKA-OMENAKAKKU:

Pohja:

- 100 g margariinia/voita

- 1 dl sokeria

- 1 muna

- 2 1/2 dl vehnäjauhoja (meillä taas gluteenitonta jauhoseosta)

- 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

- 2 prk ( yht. 500 g) maitorahkaa

- 2 dl kuohukermaa

- 2 munaa

- 1 1/2 dl sokeria

- puolen sitruunan mehu

- 1 tl vanilliinisokeria

Päälle:

- 2-3 omenaa

- sokeria

- kanelia

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla n. 24 cm:n läpimittainen irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset hyvin ja kaada vuokaan. Kuori ja viipaloi omenat ja asettele täytteen päälle. Sirota pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 175 asteessa n. yksi tunti. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista.