Tämä ohje on peräisin yli kymmenen vuotta vanhasta Valion keittokirjasta "Rohkeasti keittiöön!". Melko usein tulee tätä kakkua, tai paremminkin omenapiirakkaa, tehtyä. Maistuu oikein hyvältä vaniljakastikkeen kera. Reseptissä on täytteessä rusinoita, mutta ne jätän joskus pois, niin tälläkin kertaa. Perheen ronkeli yleensä nyppii rusinat pois, jos niitä lisään; säästin hänet tällä kertaa siltä vaivalta:)  Kaneli-sokeria tulee aika runsaasti, en yleensä käytä sitä niin paljon kuin ohjeessa (en siis nytkään).

383744.jpg

TANSKALAINEN OMENAKAKKU:

- 200 g voita tai margariinia

- 2 dl sokeria

- 1 muna

- 1 dl perunajauhoja

- 4 dl vehnäjauhoja (käytin gluteenittomia jauhoja taas)

- 2 tl leivinjauhetta

- 1 prk kermaviiliä

Täyte:

- 1 dl mantelirouhetta

- 1 dl rusinoita

- 3 omenaa

- 1 dl sokeria

- 2 tl kanelia

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää rasva-sokeriseokseen vuorotellen kermaviilin kanssa. Levitä seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Ripottele päälle mantelirouhe-rusinaseos. Kuori ja viipaloi omenat. Levitä viipaleet vuokaan ja ripottele päällimäiseksi sokeri-kaneliseos. Kypsennä 225 asteessa noin 40 minuuttia, peitä tarvittaessa. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.