Onnistun lähes aina saamaan aikaan lässähtäneitä muffinsseja, joten teen melko usein näitä leivonnaisia muffinssien korvikkeeksi... Mantelijauhe tekee taikinasta mehevän ja perunajauhot rakenteesta ilmavaa. Ohje on samalla luontaisesti gluteeniton, eli   nämä leivonnaiset käyvät keliaakikoiden lisäksi myös vilja-allergikoille. 

PS: Lässähtäneet muffinssini kuulemma johtuvat siitä, että tungen paperivuokaan liian paljon taikinaa..

403781.jpg

VADELMA-MANTELIPIILOT:

- 150 g margariinia/voita

- 1 1/2 dl sokeria

- 2 munaa

- 2 1/2 dl perunajauhoja

- 1 dl (n.80g) mantelijauhetta

- 1 1/2 tl leivinjauhetta

- 2 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:

- vadelmahilloa/-marmeladia

- mantelilastuja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Jaa taikina vuokiin, pane keskelle nokare hilloa ja pinnalle mantelilastuja. Paista 200 asteessa 14-18 minuuttia uunin keskitasolla.