Minulla on erikoinen suhde broilerin jauhelihaan; en ole tässä vuosien varrella osannut päättää pidänkö siitä vai en... Olen testannut jos jonkinlaisia murekepohjareseptejä broilerin jauhelihasta tehtyihin pihveihin/pyöryköihin, eikä mistään ole tullut ehdotonta suosikkia. Olen jo jonkin aikaa tehnyt pihvit ko. lihasta ilman sen kummempia murekepohjia, sillä pihvit pysyvät hyvin kasassa lihan vetelän rakenteen ansiosta pelkällä maustamisellakin. Pihvien muotoilu vaatii kostutetut kädet.

434639.jpg

"KOKOLIHAPIHVIT" BROILERIN JAUHELIHASTA:

- 400 g broilerin jauhelihaa

- 2-3 tl sipulijauhetta

- 1 tl suolaa

- 1 1/2 tl sitruunapippuria

- öljyä paistamiseen

Mausteet sekoitetaan jauhelihan joukkoon, niin että muodostuu tasainen taikina. Muotoile kostutetuin käsin pihvejä ja paista pannulla öljyssä. Kaveriksi sopivat hyvin esim. lohkoperunat.