Kun on kiire ja nälkä (minulla lähes aina!) niin tämä keitto valmistuu nopeasti. Joskus opiskeluaikoina tätä tuli tehtyä useamminkin, sopii hyvin opiskelijan budjetille ja soppaa valmistuu suht iso määrä. Katariinan blogissa oli vähän aikaa sitten hieman saman tyylinen soppa pavuttomana versiona. Tämän keiton ainekset ovat  minulla melkein aina varastossa "hätävarana". Vastapaistetut sämpylät tai tuore ruisleipä on minulle pakollinen lisä sopan kera!

436342.jpg

PIKASOPPAA:

- 2 pss pakastettuja kasvissuikaleita (niitä, joissa on perunaa joukossa)

- 7 dl vettä

- 1 lihaliemikuutio

- 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikeessa

- 1 prk tomaattimurskaa

- 300 g jauhelihaa

- yrttejä mausteeksi (joskus käytän yrtein maustettua tomaattimurskaa, tällä kertaa yrttimaustesekoitusta)

- hieman suolaa, hyppysellinen sokeria

Lisää kiehuvaan veteen liemikuutio ja kasvissuikaleet. Ruskista jauheliha pannulla, lisää keittoon tomaattimurskan kanssa. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää pavut, kuumenna. Mausta keitto ja lisää halutessasi lisää nestettä.