Kotona taas! Viikko poissa kotoa tuntui ikuisuudelta, oli itse asiassa hieman vieroitusoireita kotitöistä ja kokkailuista;) Töihinkin on huomenna taas mukava mennä! 

Itse asiassa ihan ilman ruokahommia ei lomaviikko sentään mennyt; anopin keittiössä en ehtinyt/osannut mitään kokkailla, mutta omassa lapsuudenkodissa tuli sentään jotain värkättyä. Siellä väsäsin tämän maljakakun, joka on mukava ja makea jälkiruoka tai kahvin kanssa tarjottava. Vuosia sitten naapurissamme asui eestiläinen pariskunta, jossa rouva teki aina syntymäpäiväkakun maljaan. Hänellä ainesosat poikkesivat tästä nyt tekemästäni kakusta, mutta idea oli sama.  Kakusta tulee mehevä kun se saa olla jääkaapissa useamman tunnin, mielellään yön yli.

426892.jpg

MALJAKAKKU:

- 2 tlk hedelmäcocktailia ( tai 1 iso tlk)

- n. 1dl säilykehedelmien lientä

- n. 200 g sokerikakkupohja (minä laiskottelin ja ostin kaupan valmiin torttupohjan)

- 1 levy (n.150g) tummaa suklaata

- 4 rkl vahvaa kahvia

- 2 prk vispikermaa

- 3 munanvalkuaista

Kaada toinen hedelmätölkki maljan pohjalle. Murustele kakkupohja hedelmien päälle. Kostuta hedelmäliemellä. Tämän jälkeen kaada toinen hedelmätölkki kakkupohjamurun päälle.

Laita kattilaan kahvi ja suklaalevy, pidä vesihauteessa niin kauan kuin suklaa sulaa. Sekoita sulaneeseen suklaaseen kermaa n.1,5 dl.  Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto suklaakastikkeeseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada maljaan päällimmäiseksi. Peitä malja foliolla ja laita viileään "tekeytymään".

Vispaa loppu kerma vaahdoksi ja levitä päällimmäiseksi kakun pinnalle ennen tarjoilua. Kakun voi koristella esim.suklaarouheella, mutta mummun kaapista ei sitä tällä kertaa enää löytynyt.

436282.jpg

Tässä vielä mummulan "apukokki" joka kakkua kanssani teki, seuraten tarkoin jokaista liikettäni, jos minulta jotain herkkua sattuisi epähuomiossa putoamaan;) Ja putosihan sitä jotain, eikä aina ihan vahingossakaan...