Eilen illalla perhe sai iltapalaksi herkullista munakasrullaa. Mies erityisesti tykkäsi, ja niin minäkin, mutta ekaluokkalainen suhtautui hieman epäluuloisesti, kun näki punaista (=paprikaa) pilkottavan sisältä. Lapsi halusikin sitten iltapalaksi näkkileipää...Kaipa jonakin päivänä tuo meidän lapsukainen  tajuaa mitä kaikkia herkkuja menee sivu suun epäluuloisuuden takia, toivottavasti:)

473693.jpg

 

MUNAKASRULLA:

- 6 munaa

- 6 dl maitoa

- 1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

- 1 tl yrttisuolaa

- 1/4 tl mustapippuria rouheena

Jauhelihaäyte:

- 2 rkl öljyä

- 200 g jauhelihaa

- 2 sipulia

- 1/2 punainen paprika

- 100 g keittokinkkua

- 1/2 tl mustapippuria

- 1 tl paprikajauhetta

- 1 tl suolaa

- 1-2 rkl jauhoja

- 1 tlk smetanaa

- 100 g juustoraastetta

Kuorrutukseen:

- 50 g juustoraastetta

Sekoita munakaspohjan ainekset keskenään ja kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Valmista paistumisen aikana täyte: Hienonna sipuli, kinkku ja paprika. Ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää sitten joukkoon paprika ja kinkki. Mausta. Ripottele päälle jauhot. Sekoita viimeisenä joukkoon smetana. Levitä jäähtynyt täyte munakaspohjalevylle, joka on myöskin hieman jäähtynyt. Ripottele täytteen päälle juustoraaste. Kääri rullalle. Ripottele rullan päälle vielä kuorrutusta varten varattu juustoraaste. Kuorruta 250 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja hieman ruskistuu.

PS: Maistui vieläkin paremmalle kun lämmitin tänään uudelleen itselleni kevyeksi lounaaksi!