Tämä ruoka on yksi meidän perheen suosikeista. Raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja silti ruoka on mehukasta ja herkullista. Monesti teen munamaidon tai sulatejuusto-maitokastikkeen nesteeksi, tällä kertaa testasin usean bloginpitäjän kehumaa Flora Kevyt ja paksua, joka soveltui hyvin tähänkin tarkoitukseen.

455045.jpg

PERUNAJAUHELIHALAATIKKO:

- 8-10 perunaa

- 300 g jauhelihaa

- 1 tlk tomaattimurskaa

- 1 sipuli

-  1 prk Flora Kevyt ja paksu-ruokakermaa

- oreganoa, mustapippuria, suolaa

- n. 1 dl juustoraastetta

Kuori ja viipaloi perunat. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli. Lisää tomaattimurska ruskistetun jauhelihan joukkoon, mausta. Anna porista hellalla 5-10 min. niin, että keittyy kasaan. Lado puolet perunoista uunivuuan pohjalle, lisää päälle jauhelihaseos. Lado päälle loput perunaviipaleet. Kaada päälle ruokakerma. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. yksi tunti.