Kaapista löytynyt riisihiutalepaketti alkoi uhkaavasti lähestyä  parasta ennen-päiväystä ja piti keksiä jotain mitä niistä tehdä. Sämpylät tekevät aina kauppansa, varsinkin lämpöisinä, niin tälläkin kertaa! En tiedä muuten onko meidän ruokakomerossa jokin vika... Nimittäin näitä vanhaksi meneviä/menneitä ryyni- ja hiutalepaketteja löytyy luvattoman usein :)

446404.jpg

RIISIHIUTALESÄMPYLÄT:

- 1 dl riisihiutaleita

- 1 dl vettä

- 1 dl maitoa

- 25 g hiivaa

- 1/2 tl suolaa

- 50g margariinia

- 2 1/2 dl jauhoja (tein taas gluteenittomista, mutta onnistunee sämpylä-/hiivaleipäjauhoista myös)

Liota riisihiutaleita vedessä muutama minuutti, jotta ne pehmenevät hiukan. Liuota hiiva kädenlämpöoiseen maitoon. Lisää suola, sula rasva, jauhot ja liotetut riisihiutaleet. Vaivaa tasaiseksi ja anna taikinan nousta jonkin aikaa. Pyörittele sämpylöiksi. Kohota sämpylät lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.