Hiihtolomalla ekaluokkalainen hurjasteli mummulassa potkukelkalla ja huusi että "jahvat tulloo", mainosta matkien:) Appelsiinikausi parhaimmillaan taitaapi alkaa, siitä sainkin ajatuksen kokeilla tätä sitruslottaa, jonka ohje on jostain kaupasta saadusta lehtisestä usean vuoden takaa. Aiemmin en ole ohjetta testannut, mutta teen varmasti toistekin. Oli oikein raikas jälkkäri. Ajatuksena oli tehdä lotta appelsiineista ja veriappelsiineista, mutta lähikaupassa ei veriappelsiineja ollut, joten ostin niiden tilalle verigreippiä. Alkuperäinen ohje oli greipistä ja verigreipistä.Täytyy todeta, että jatkossa pysyn appelsiinilinjalla, sillä vaikka raikas ja hyvä jälkkäri olikin, greippi on hieman turhan hapan minun makuuni.

434052.jpg

SITRUSLOTTA:

Vuokaan:

- 1 appelsiini

- 1 verigreippi

Hyytelö:

- 2,5 dl Flora Vanillaa

- 3 liivatelehteä

- 1 dl appelsiinimehua

- 1 appelsiini

- 1 verigreippi

- 3 rkl sokeria

Kuori sitrukset ("fileoi") ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pyoreäpohjainen lasikulho (1,5 l) viipaleilla. Vatkaa Flora Vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Liuota kylmässä vedessä pehmitetyt liivatelehdet kuumennettuun appelsiinimehuun. Jäähdytä. Lisää hyytymispisteessä oleva mehuliivateseos vaniljavaahdon joukkoon. Lisää joukkoon myös kuoritut ja kuutioidut appelsiini ja verigreippi. Kaada seos sitruksilla vuorattuun vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Kumoa varovasti tarjoiluvadille.