Ostan usein lihakastiketta varten palan porsaan ulkofileetä ja suikaloin sen itse. Sillä tavoin saan kastikkeeseen runsaammin lihaa kuin valmiissa suikalelihapakkauksissa ja lähes samalla rahalla. Lihan laatukin on usein paremmin nähtävissä kokonaisessa palassa kuin suikaleissa. Tällä kertaa halusin tehdä vähän iloisemman väristä lihakastiketta, jossa kuitenkin olisi ihan "perus-lihasoosin" maku. 427551.jpg

VÄRIKÄS LIHAKASTIKE:

- 500 g pala porsaan ulkofilettä

- 2 porkkanaa

- 1  punainen paprika

- 1 sipuli

- 1 pikkupurkki tomaattipyrettä

- lihaliemikuutio

- n. 1/2 l vettä

- Maizena- ruskean kastikkeen suurustetta

- suolaa

- valkopíppuria

Paloittele liha ja ruskista se pienissä erissä pannulla. Lisää ruskistettujen lihojen päälle vesi, heitä joukkoon lihaliemikuutio ja silputtu sipuli. Anna porista kannen alla n. 15 min. Lisää viipaloidut porkkanat ja paprika paloiteltuna. Keitä kunnes liha on kypsää. Sekoita tomaattipyre hyvin kastikkeen joukkoon, suurusta kiehuvana. (Ripottelen suurustetta hieman summamutikassa, ehkä n. 1/2 dl?) Mausta.