Sunnuntai-illan ratoksi leivoimme lapsen kanssa pitkästä aikaa Hanna-tädin kakkuja. Joskus olen tehnyt niitä eri reseptillä ja silloin pikkuleivistä tuli lähes kivikovia. Siitä vissiin johtuu etten hetkeen aikaan ole viitsinyt näitä tehdä. Tämänkertaisella reseptillä pikkuleivistä tuli suussa sulavia =)

535327.jpg

HANNA-TÄDIN KAKUT:

- 200g margariinia

- 2 dl sokeria

- 1 muna

- 4 dl  vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

- 3 1/2 dl perunajauhoja

- 1/2 tl ruokasoodaa

- 3 rkl piimää

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne sekä piimä taikinaan. Leivo taikinasta tankoja, jaa paloiksi jotka pyörittelet palloiksi. Paista uunissa 200 asteessa kullankeltaisiksi.