Eilisillan iltapalasalaattia; hyvää oli! Ohje on kirjaston lastenosastolta lainaamastamme keittokirjasta "Hepulin keittokirja" (vuodelta 1991). Makua salaattiin toi keltuaisesta ja sinapista tehty tahna!

532618.jpg

- 250 g keitettyä makaronia

- 200 g kinkkua

- 150 g juustoa

- 1 omena

- 1 suolakurkku

- 1 paprika

- 1 sipuli

- 2 kovaksi keitettyä munaa

- 1 prk kermaviiliä

- 1 tl sinappia

- 1 tl sokeria

- suolaa, valkopippuria

- 2 rkl sitruunamehua

Sekoita kylmiin keitettyihin makaroneihin pieniksi kuutioiksi leikatut kinkku, juusto, omena, suolakurkku, paprika ja hienoksi hakattu sipuli. Hiero haarukalla kovaksi keitettyjen munien keltuaiset sinapin ja sokerin kanssa tahnaksi, lisää sitruunamehu ja mausta suolalla. Mausta kermaviili suolalla ja valkopippurilla. Pilko munanvalkuaiset pieneksi. Sekoita kaikki aineet yhteen. Anna seisoa hetki viileässä.