Ihanaa, tietokone taas kunnossa! Kyllä tuntui oudolta olla ilman konetta, niin moni asia hoituu nykyään sähköpostitse ja netissä, että joutui oikein miettimään kuinka asioita hoitaa:) Ennen ruoka-asioita vielä kysymys kävijälaskurista, osaisiko kukaan vastata? Eli ennen kuin koneen kanssa tuli ongelmia, blogini kävijälaskuri näytti lukemia jossain liki 9000 kävijän kohdalla. Reilun viikon päästä kun taas pääsin koneelle, kävijälaskurissa olivatkin lukemat 6000 ja risat; mistähän moinen? No joka tapauksessa, itse asiaan!

Tämä herkullinen ja värikäs kasvissalaatti kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Alkuperäisessä ohjeessa on valkosipulia, mutta itse en sitä tällä kertaa laittanut koska kyläilemässä oli eräs valkosipulia karttava (terkkuja vaan äidille=)) Kasvikset jäävät ihanan rapeiksi, vaikka kukkakaalia ja porkkanaa hetken kypsytelläänkin mikrossa.

510398.jpg

MARINOITU KASVISSALAATTI:

- 1 pieni kukkakkaali

- 3-4 porkkanaa

- 2 punasipulia

- pala kesäkurpitsaa

Marinadi:

- 1/2 dl sitruunamehua

- 1/2 dl öljyä

- 1 tl paprikajauhetta

- 1 1/2 tl rakuunaa

- 1/2 tl suolaa

- 1/2 rkl hunajaa

- 1/4 tl mustapippurirouhetta

(- 2 puristettua valkosipulinkynttä)

Paloittele kukkakaali. Leikkaa kuoritut porkkanat viipaleiksi. Leikkaa punasipulit ja kesäkurpitsa ohuiksi renkaiksi. Kypsennä kukkakaalipaloja ja porkkanviipaleita vesitilkassa mikroaaltouunissa noin 3 minuuttia täydellä teholla. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää joukkoon kaikki kasvikset ja sekoita hyvin.

Anna marinoitua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.