Minä olen ollut taas lempipuuhassani eli pikaohjeiden kimpussa =) Saimme eilen töissä nauttia työkaverini tekemistä viinereistä, ja siitä tämä idea testata jostain kirjasta tai lehdestä muutama vuosi sitten kopioimaani ohjetta. En ole koskaan kokeillut leipoa "oikeita" viinereitä, sillä siihen minulla ei ole tarpeeksi pitkäjänteisyyttä! Nämä korvikkeet maistuivat kyllä hyviltä, mutta eivät olleet tietenkään ihan oikeiden viinereiden veroisia. Ohjeessa tuntui hieman hassulta se, että hiiva liotettiin kylmään nesteeseen, mutta näytti se toimivan niinkin.

532339.jpg

NOPEAT VIINERIT:

-  100 g margariinia

- 6 dl gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja

- 1/2 dl sokeria

- 3/4 dl kylmää maitoa

- 2 munaa

- 50 g hiivaa

Täyte:

- 100 g margariinia

- 1 dl tomusokeria

- 2 tl vanilliinisokeria

Voiteluun:

- 1 muna

Koristeluun:

- raesokeria

Nypi margariini, jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Sekoita maito, munta ja hiiva ja kaada jauhoseoksen joukkoon. Sekoita taikina nopeasti.

Kaaviloi taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä 2 levyä (n. 25 cm x 30 cm). Sekoita täytteen aineet ja levitä taikinalevylle. Kääri rullalle. Leikkaa n. 2 cm:n paksuisiksi paloiksi ja laita paperisiin muffinssivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota noin tunnin ajan. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.