Jääkaapin vihanneslokerosta löytyi kaksi yksinäistä punajuurta ja pakastimesta jauhelihaa. Eipä siis ollut vaikea keksiä mitä tekisi ruuaksi, tämä kastike on nimittäin hyvää perunoiden kera:) Ja helppoakin vielä!

514863.jpg

PUNAJUURI-JAUHELIHAKASTIKE:

- 2 raakaa punajuurta

- 1-2 sipulia

-  2 rkl margariinia/voita

- 300 g jauhelihaa

- 3 dl vettä

- 1 lihaliemikuutio

- 1 tl sitruunapippuria

- 1/2 tl suolaa

- 1 dl smetanaa

Kuori punajuuret ja sipuli. Raasta ne ja kääntele raasteet kuumassa voissa pannulla. Lisää jauheliha vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes liha on kypsää. (Jos et omista kannellista haudutuspannua, tyhjennä tämän jälkeen pannun sisältö kattilaan.) Lisää vesi, lihaliemikuutio ja mausteet. Keitä kastiketta reilu puoli tuntia ja lisää lopuksi smetana.