Kiirettä on pitänyt, eikä kamera ole ollut ruoka-aikaan hyppysissä, joten moneen päivään en ole voinut blogia päivitellä... Tänään kuitenkin muistun kaivaa kameran laatikosta:)

Jokunen vuosi sitten tapahtui seuraavaa... Mieleni teki kovasti vanhaa kunnon vispipuuroa puolukoista valmistettuna. Periaatteenani on aina ollut, että en valmista sellaisia ruokia, joita perheen keliaakikko ei pysty syömään. Päätin silloin testata vispipuuroa riisihiutaleista, olin joskus nähnyt jossain ohjeen riisijauhoista tehdystä vispipuurosta. Riisijauhoja ei meidän kaapistamme juuri koskaan löydy, mutta riisihiutaleita useimmiten. Tämä puuro on  mielestäni aivan yhtä herkullista kuin "originaali" mannaryyneistä tehtykin!

489942.jpg

Ohjeessa määrät hieman sinnepäin, en mittaillut kovin tarkkaan...

VISPIPUURO RIISIHIUTALEISTA:

- 1 litra vettä

- n. 3 dl puolukoita

- reilu 1 dl sokeria

- n. 3 dl riisihiutaleita

Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Keitä hetken aikaa, jotta marjat pehmenevät. Siivilöi marjamehu talteen, "paseeraa" lusikalla marjamassaa siivilän läpi mehuun. Kaada mehu takaisin kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon sokeri ja riisihiutaleet. Keitä n. 3 minuuttia, ota pois liedeltä ja hauduta kannen alla vielä n. 2 minuuttia. Kaada puuro lasikulhoon ja anna jäähtyä. Vispaa sähkövatkaimella jäähtynyt puuro ihanaksi kuohkeaksi vispipuuroksi!