Tässä äärimmäisen helppo gluteeniton ohje, johon jokaisella "tavallisen ruokavalion" perheelläkin löytyy ainekset, ainakin kauraversioon! Rieskat voi tehdä joko tattari- tai kaurahiutaleista; meillä suositumpi on tämä kaurahiutaleista tehty, joka on miedomman makuinen. Vielä vähän puolikuntoisena tämä ei vaatinut sen suurempia ponnisteluja keittiössä, vaan rieskat tulivat aamukahvin keiton lomassa huitaistua =) Tämä muuten on perinteinen useissa gluteenittomissa ruokaohjevihkosissa esiintyvä ohje.

592286.jpg

HIUTALERIESKAT:

- 1 prk kermaviiliä

- ripaus suolaa

- 3 dl kaura- tai tattarihiutaleita

- 1 muna

Sekoita kaikki rieskojen ainekset sekaisin kulhossa, anna taikinan seistä noin 5-10 minuuttia. Taputtele taikina rieskoiksi leivinpaperille pellille, ohjeesta tulee kaksi rieskaa. Paista 250 astessa noin 15 minuuttia. Jaa lämpiminä taikinapyörällä paloiksi. Nauti lämpimänä voin tai marmeladin kera!