Tässä äärimmäisen helppo gluteeniton ohje, johon jokaisella "tavallisen ruokavalion" perheelläkin löytyy ainekset, ainakin kauraversioon! Rieskat voi tehdä joko tattari- tai kaurahiutaleista; meillä suositumpi on tämä kaurahiutaleista tehty, joka on miedomman makuinen. Vielä vähän puolikuntoisena tämä ei vaatinut sen suurempia ponnisteluja keittiössä, vaan rieskat tulivat aamukahvin keiton lomassa huitaistua =) Tämä muuten on perinteinen useissa gluteenittomissa ruokaohjevihkosissa esiintyvä ohje.
HIUTALERIESKAT:
- 1 prk kermaviiliä
- ripaus suolaa
- 3 dl kaura- tai tattarihiutaleita
- 1 muna
Sekoita kaikki rieskojen ainekset sekaisin kulhossa, anna taikinan seistä noin 5-10 minuuttia. Taputtele taikina rieskoiksi leivinpaperille pellille, ohjeesta tulee kaksi rieskaa. Paista 250 astessa noin 15 minuuttia. Jaa lämpiminä taikinapyörällä paloiksi. Nauti lämpimänä voin tai marmeladin kera!
Kommentit