Työkaverini Anja  toisinaan hemmottelee työporukkaamme tällä herkullisella ja mehevällä rahkatortulla, toki joskus muillakin ihanilla leivonnaisilla. Vasta nyt hoksasin pyytää reseptiä itselleni, ja tein tästä gluteenittoman version. Toimii näköjään yhtä hyvin gluteenittomasta jauhoseoksesta kuin vehnäjauhoistakin tehtynä. Reseptissä lukee otsikkona "Rahkatorttu a`la Pirkko", mutta minulle tämä on kyllä "Rahkatorttu a` la Anja"=) Tästä riittää isommallekin porukalle, sillä ohje on pellilliselle  piirakkaa.

578142.jpg

RAHKATORTTU:

- 4 lasia vehnäjauhoja (itse tein siis gluteenittomasta jauhoseoksesta)

- 2 lasia sokeria

-  2 tl leivinjauhetta

- 2 tl soodaa

- 2 rkl vanilliinisokeria

- 250 g sulatettua voita (minä käytin leivontamargariinia)

- 1 muna

- 1 lasi piimää

Täyte:

- 2 prk maitorahkaa

- 1 lasi sokeria

- 2 munaa

- 1 rkl vanilliinisokeria

- 1/2 sitruunan mehu

- 1 sitruunan raastettu kuori

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Jaa taikina puoliksi, lisää toiseen puoleen muna ja piimä. Levitä munan ja piimän sisältämä puolikas taikinasta pellille leivinipaperille. Valmista täyte sekoittamalla kaikki sen aineet yhteen. Kaada täyte pohjataikinan päälle. Ripottele toinen puoli taikinasta muruina täytteen päälle. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.