En ole pariin viime viikkoon juuri ehtinyt kokkailla tai leipoa perheelle mitään kummempia  herkkuja. Huonoa omaatuntoa tästä potevana ajattelin sunnuntain ratoksi leipoa pellillisen toscapiirakkaa. Leipomiskavereiksi sain yllättäen sekä omaa että naapurin jälkikasvua:) Siinä sitten jauhot pöllysivätkin oikein kunnolla ja pöytä oli raa´an kananmunan peitossa, mutta mitäpäs tuosta, hauskaa ainakin oli. Niin, ja lopputulos suussa sulava!

568750.jpg

TOSCAPIIRAKKA:

- 4 munaa

- 3 dl sokeria

- 5 dl vehnäjauhoja/gluteenitonta jauhseosta

- 3 tl leivinjauhetta

- 1 dl maitoa

- 300 g sulatettua margariinia

Kuorrutus:

- 100 g margariinia

- 140 g mantelilastuja

- 2 dl sokeria

-1 dl kuohukermaa

- 2 rkl jauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe, maito ja margariinisula vuorotellen varovasti sekoittaen. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kiehauta sillä välin kuorrutuksen aineet. Levitä kuorrutus puolikypsän piirakan päälle. Paista vielä 10 minuuttia 250 asteessa.